Limburgers mogen meepraten mee over nieuwe concessie

Bus_VeoliaDe provincie Limburg is voor de nieuwe concessie voor het openbaar vervoer op zoek naar ideeën en tips. Speciaal hiervoor is een webpagina ingeruimd: www.limburg.nl/OV2016. Op de pagina staat een e-mailformulier waar reacties en ideeën kunnen worden doorgegeven.

De Provincie Limburg is gestart met de voorbereiding van de nieuwe concessie die in december 2016 moet beginnen. De huidige van Veolia loopt dan af.

De nieuwe concessie in Limburg omvat vier stoptreindiensten, een buslijnennet en maatwerkvervoer voor gebieden waar weinig reizigers zijn. Daarnaast wordt ingezet op het verbeteren van het grensoverschrijdende openbaar vervoer. Zo komt er een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt en een sneltreinverbinding tussen Maastricht en Aken.

Om een vervoerder te selecteren wordt de Europees aanbestedingsprocedure gevolgd. Geïnteresseerde vervoerders kunnen hier op inschrijven. Voor deze nieuwe aanbesteding stelt de Provincie een programma van eisen en een bestek op aan de hand van door Provinciale Staten vastgestelde kaders. Limburgers mogen laten weten hoe zij het openbaar vervoer vanaf 2016 zien, welke aandachtspunten, voorstellen of tips zij hebben die een verbetering zijn voor het openbaar vervoer. De provincie zegt toe goede reacties mee te nemen in het ontwerp van het programma van eisen.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.