70-plussers tot gemeenteraadsverkiezingen nog gratis met de bus in Enschede

enschede_busHet college van B&W van Enschede heeft besloten om de huidige regeling voor gratis reizen voor inwoners ouder dan 70 jaar in de bus t/m 31 maart 2014 voort te zetten. In juli van dit jaar besloot de raad om te bezuinigen op het budget voor gratis openbaar vervoer voor 70-plussers. Naar aanleiding van dit besluit is met de nieuwe partner Syntus gekeken naar mogelijkheden. Syntus neemt per 8 december 2013 het busvervoer over van Connexxion.

Volgens wethouder Hans van Agteren is het uitgangspunt van dit college om met het gratis openbaar vervoer de sociale mobiliteit en de binding van inwoners ouder dan 70 jaar met de (binnen)stad, zoveel mogelijk overeind te houden. ‘Juist in de winterperiode voorziet het gratis gebruik van de bus naar onze inschatting in een behoefte. Vandaar dat we blij zijn dat we de huidige regeling nog kunnen voortzetten voor de duur van deze coalitieperiode.’ Het college wil de gesprekken met Syntus voortzetten met als inzet om het gebruik van het openbaar vervoer door ouderen te stimuleren en zo goedkoop en makkelijk mogelijk te maken in de periode hierna.

Sinds 1 juli 2011 konden alle inwoners van 70 jaar en ouder gebruik maken van gratis busvervoer binnen de gemeente Enschede. Het gratis busvervoer geldt op werkdagen na 9.00 uur en op de overige dagen onbeperkt. Met het besluit van het college blijft deze regeling van kracht t/m maart 2014. Uit de hoeveelheid pashouders en een in het voorjaar gehouden onderzoek blijkt dat de gratis OV70+ pas een hoog gebruik en waardering kent.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.