Bus is er eerder dan de bewoners

bushalte_almereDeze week start Connexxion met een eerste busdienst tussen stadsdorp Nobelhorst en Sallandsekant in Almere. En dat is opmerkelijk want de sleutels van de eerste woningen in Nobelhorst zijn nog maar net uitgereikt en nu al start Connexxion met openbaar vervoer op maat naar dit deel van Almere Hout.

Normaal gaat in nieuwe stadswijken pas vanaf zo’n 600 inwoners een busdienst rijden.

Openbaar vervoer is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bewoners en bedrijven en maakt pionieren in deze nieuwe wijk aantrekkelijker, aldus de gemeente. De (toekomstige) bewoners verenigd in de buurtcoöperatie dachten mee over de opzet van de bus en zijn blij met de start van lijn 17.

Op initiatief van de gemeente Almere heeft Connexxion samen met de buurtcoöperatie van Nobelhorst een vervoersaanbod op maat bedacht. De (toekomstige) bewoners, gemeente Almere en woningbouwvereniging Ymere zijn vertegenwoordigd in deze buurtcoöperatie, die met een enquête de vervoerbehoefte van de bewoners in beeld bracht.

Connexxion start met het rijden van lijn 17: een 8-persoons busje dat reizigers op werkdagen tijdens de ochtendspits (van 06.30 tot 09.00 uur) en avondspits (van 16.00 tot 19.00 uur) ieder kwartier vervoert tussen Nobelhorst en Sallandsekant. Op Sallandsekant kunnen de reizigers overstappen op lijn 7 naar Almere Station Centrum en lijn 10 naar busstation ’t Oor, Almere Poort of Almere Buiten. Op het busje is de OV Chipkaart gewoon geldig, evenals de andere kaartsoorten.

Het aantal reizigers dat van de bus gebruik maakt, bepaalt de inkomsten van de bus. Hoe meer reizigers van de bus gebruik maken, hoe meer ruimte er is om de bediening uit te breiden. Elk half jaar wordt bekeken hoeveel uitbreiding mogelijk is en kunnen de bewoners via de buurtcoöperatie aangeven hoe de uitbreiding het best plaats kan vinden. De buurtcoöperatie bekijkt bovendien of er buiten de uren dat lijn 17 rijdt, vervoer door vrijwilligers georganiseerd kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.