Meer dan 260 Connexxionbussen in Noord-Holland nu met internet

Wifi_busAlle 263 Connexxionbussen in Noord-Holland zijn voorzien van gratis internet. Niet alleen in de bussen van R-net kan nu worden geïnternet, maar in alle groene streekbussen van Connexxion die in opdracht van de provincie rijden. Al deze bussen zijn voorzien van een sticker met het wifi-logo.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet, aldus Connexxion. Vanaf nu stelt Connexxion dan ook, met dank aan Provincie Noord-Holland, gratis internet beschikbaar in alle Connexxionbussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. Overigens konden de reizigers van buslijn 320 (R-net) al enige tijd gebruik maken van gratis internet.

Het wifi is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bus. Maar doordat het signaal een bereik heeft van zo’n vijftien meter, kunnen passagiers er ook tijdens het wachten buiten de bus gebruik van maken.

In de loop van dit jaar gaan Connexxion en de provincie een aantal maatregelen nemen om reizigers sneller en beter op de hoogte te brengen van eventuele vertragingen. Zo zal de reisinformatie op de schermen in de bussen in de gebieden Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond worden uitgebreid. Dat betekent bijvoorbeeld dat routewijzigingen als gevolg van wegwerkzaamheden worden aangegeven, evenals aansluitingen op de treinen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.