Helmond krijgt pilot met elektrische bus

e-busBegin 2015 rijdt in Helmond de eerste van vijftien elektrische bussen die uiteindelijk het hele busvervoer in de provincie Brabant schoon en stil moeten maken.

VDL Bus & Coach, de provincie en BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) starten een pilotproject waarbij in Brabant vijftien elektrische OV-bussen worden ingezet.

Elektrisch vervoer en slimme energie-infrastructuur worden gezien als belangrijke nieuwe markten voor Brabantse Automotive, energie en High Tech industrie.

Vanuit de pilot wordt een innovatieplatform gevormd dat zich richt op de doorontwikkeling van elektrische aandrijfsystemen, componenten en de bijbehorende infrastructuur voor laadenergie.

De ervaringen van chauffeurs en passagiers, de opdrachtgevers, de vervoerders, de verkeerscentrales en de onderhoudswerkplaatsen zijn volgens de initiatiefnemers cruciaal voor een succesvolle introductie van elektrisch busvervoer.

De pilot moet onder meer informatie opleveren over het gebruik van elektrische bussystemen, en wat de economische mogelijkheden zijn voor het Brabantse MKB (Midden- en Kleinbedrijf) en de Automotive sector in Nederland.

De provincie Noord-Brabant heeft de ambitie om het openbaar vervoer uiterlijk in 2025 met zero emissie bussen te laten uitvoeren.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.