OV-concessies Oost-Brabant terecht gegund aan Arriva

arrivaDe provincie Noord-Brabant heeft de concessie voor het openbaar vervoer in West-Brabant terecht aan Arriva gegund. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het ingediende beroep van Veolia ongegrond verklaard.

In december 2013 gunde de provincie de OV-concessie West-Brabant in eerste instantie aan Veolia. Arriva diende tegen dit besluit een bezwaar in omdat de provincie een verkeerde formule had gebruikt waardoor Veolia onterecht de meeste punten kreeg. De provincie besloot daarop de concessie alsnog aan Arriva te gunnen. Veolia tekende hier weer bezwaar tegen aan, maar het CBb oordeelt nu dat het beroep van Veolia tegen de gunning van de concessie in Oost-Brabant niet-ontvankelijk is omdat het bezwaar niet binnen de geldende termijn was ingediend.

Arriva gaat vanaf 14 december 2014 het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant. Het openbaar vervoer in de regio Eindhoven valt onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt tot eind 2016 in ieder geval uitgevoerd door Hermes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.