Argos Zorggroep zet elektrisch vervoersdienst voor ouderen op

argus_mobielIn Geriatrisch centrum DrieMaasStede is de eerste Argos Mobiel in Schiedam gebruik genomen. Na Vlaardingen kunnen nu ook inwoners van deze stad een beroep doen op deze elektrische vervoersdienst speciaal voor ouderen.

De Argos Mobiel werd vorig jaar door de Argos Zorggroep in Vlaardingen geïntroduceerd. Ouderen kunnen daar zes dagen per week gebruik maken van kleinschalig elektrisch vervoer vanaf hun voordeur. De chauffeurs zijn bijstandsgerechtigden die in een werk-leertraject van een aantal maanden worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Argos Mobiel wordt gebruikt voor korte ritten, bijvoorbeeld om een boodschapje te doen of voor een afspraak bij de dokter of het ziekenhuis. Daarnaast maken gemiddeld achttien cliënten per dag gebruik van Argos Mobiel voor vervoer van en naar de dagvoorzieningen van Argos Zorggroep.

Het totale aantal passagiers van Argos Mobiel is in 2013 gegroeid naar 2000 per maand.. Hoewel het gebruik niet aan leeftijd gebonden is, zijn het vooral ouderen die er gebruik van maken. de gemiddelde leeftijd is 77 jaar.

In Schiedam rijdt de Argos Mobiel van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Een rit van 0-3 km kost € 1,50 en een rit van 3-6 km kost € 3,-. Betalen kan door middel van PIN in het voertuig of met een Argos Mobiel strippenkaart. Die is te koop in alle locaties van Argos Zorggroep in Vlaardingen en Schiedam.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.