Rover lanceert volle treinen-app

Rovervolletrein lanceert een app voor android waarmee reizigers kunnen doorgeven wanneer zij in een (over)volle trein zitten. Rover wil de meldingen gebruiken om nog eenvoudiger volle treinen in kaart te brengen voor spoorvervoerders zodat materieelinzet hier op aangepast kan worden.

De app is gratis te downloaden via Google Play. Binnenkort verschijnt ook een app voor de iPhone, daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van de website www.volletreinen.nl.

Rover opende in december 2011 het online meldpunt volle treinen. Dit meldpunt bleek te voorzien in een behoefte van de reiziger en krijgt meer dan 10.000 meldingen per jaar te verwerken. NS liet meerdere malen aan Rover weten onder meer op basis van het meldpunt treinen te verlengen. Met de app wordt melden makkelijker en krijgen de vervoerders de beschikking over exactere gegevens.

Via de app kunnen overvolle treinen van alle spoorvervoerders gemeld worden. Binnengekomen meldingen worden iedere dag automatisch aan NS doorgegeven, andere vervoerders ontvangen periodiek de meldingen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.