Meer reizigers voor de Waterbus

aqualinerHet grootste veerdiensten netwerk van Nederland heeft in 2014 tien procent meer reizigers vervoerd dan het jaar ervoor.

In totaal werden in 2014 ruim 1,73 miljoen reizigers vervoerd door de snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner die varen in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden.

Waterbus heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren. Ook het mooie weer heeft voor veel recreatief en toeristisch verkeer gezorgd. De Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, zijn bovendien sterk in gebruik toegenomen.

Het aantal reizigers van de Aqualiner veerdienst tussen Rotterdam centrum, Katendrecht en de RDM Campus op Heijplaat groeide voor het 6e jaar op rij. Onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus en groei van omliggende bedrijven.

In 2015 voert Waterbus enkele verbeteringen door, waaronder gratis Wifi aan boord en TV met live reisinformatie. Met de provincie Zuid-Holland worden daarnaast eindgesprekken gevoerd over een extra schip in de spits richting Rotterdam en een rechtstreekse verbinding tussen Rotterdam, Dordrecht en Werelderfgoed Kinderdijk.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.