Proef met maatregelen om reistijd tram te verkorten

markeringHet Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET start vandaag, in opdracht van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), met het testen van maatregelen die de reistijd met tramlijn 21 en 24 kunnen verkorten.

Op een aantal haltes zijn de plekken gemarkeerd waar de deuren van de tram zich bevinden als de tram stopt. Reizigers kunnen dan al voor aankomst van de tram op de juiste plek gaan staan om in te stappen. Ook zullen de deuren centraal open en dicht gaan. Dit kan tijdwinst opleveren en zorgt ervoor dat de bestuurder een betere regie heeft op het stoppen en vertrekken van de tram. Daarnaast staan er extra in- en uitcheckapparaten in de trams.

De verwachting is dat reizigers hiermee sneller kunnen in- en uitstappen en dat daarmee de doorstroming verbetert. De proef duurt een jaar; daarna worden de effecten van de maatregelen beoordeeld.

De proef met de verkorting van de reistijd is onderdeel van het programma Naar een Toekomstvast OV, een programma van projecten om het Openbaar Vervoer in de regio te verbeteren, gefinancierd door de MRDH. De proef wordt uitgevoerd op basis van een onderzoek in 2013 naar mogelijke maatregelen om de reistijd te verkorten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.