Busvervoer Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee naar Connexxion

rnetHet busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee is door de provincie gegund aan Connexxion. Het bedrijf mag de komende 8 jaar het busvervoer in de genoemde gebieden verzorgen.
De busconcessie geldt voor 8 jaar en kan met nog eens 2 jaar worden verlengd.
Naast Connexxion dongen Arriva, de huidige concessiehouder, en Noot uit Ede mee. Connexxion verzorgde ook in de voorlaatste concessieperiode het busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee en keert nu dus weer terug in het gebied.

Alle dorpskernen zullen, net als nu, door Connexxion door middel van lijndiensten worden ontsloten. Connexxion introduceert op verzoek van de provincie de R-net-formule voor de verbinding Dirksland (Goeree-Overflakkee) naar Rotterdam Zuidplein. Deze bussen zijn standaard uitgerust met wifi en USB-oplaadpunten. Een deel van deze bussen rijdt op waterstof, met slechts waterdamp als uitstoot. In de daluren mag de fiets gratis mee in de R-net-bussen.

Connexxion introduceert voor consumenten de mogelijkheid om achteraf te betalen. Met de OV-chipkaart gemaakte reiskosten kunnen achteraf worden gefactureerd. Bovendien gaat Connexxion abonnementsvormen op basis van tariefzones aanbieden, zoals ook in Rotterdam en Zeeland gebeurt. Er komt een nauwe samenwerking met de RET om het overstappen op voertuigen van die maatschappij – en andersom – te vergemakkelijken, door betere communicatie en afstemming van de betaalwijzen.

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.