Google Maps en Google Now uitgebreid met actuele OV-informatie

google_ov_phoneGoogle geeft nu ook actuele reisinformatie weer in Google Maps voor heel Nederland. Informatie over vertragingen op routes en dienstregelingen van trein, bus, tram, metro en veerpont zijn vanaf nu beschikbaar bij het opvragen van reisadvies via Google Maps en in de Google-app.

Sinds maart 2013 zijn geplande vertrek- en aankomsttijden voor het OV al beschikbaar in Google Maps, maar met real-time data wordt de nauwkeurigheid van het reisadvies vergroot. Zo kunnen gebruikers van de Google-app vanaf nu proactieve notificaties krijgen op basis van actuele reisinformatie voor woon- werkverkeer of andere geplande reizen. Hiermee is Nederland het eerste land ter wereld waar deze informatie voor het gehele land beschikbaar is.

De OV-informatie wordt beschikbaar gesteld door alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland, waaronder GVB en NS. Ook werkt Google samen met partijen als OpenOV en 9292 om vervoersinformatie voor Nederlanders beschikbaar te maken.

De leverancier van deze informatie komt uit de gelederen van de non-profit Plannerstack. Dit van oorsprong Nederlandse samenwerkingsverband van private en publieke partijen strijdt om reisinformatie kwalitatief hoogwaardig en open beschikbaar te maken.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.