Nieuwe busconcessie provincie Utrecht naar Syntus

Syntus gaat vanaf 11 december 2016 de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort rijden. Syntus zal gaan rijden met milieuvriendelijke bussen, die allemaal uitgerust zijn met wifi, stopcontacten en USB-poorten.
Alle kernen in het gebied die nu een busverbinding hebben, zullen ook met Syntus een busverbinding houden. Dit is de uitkomst van de aanbesteding voor het busvervoer van de provincie Utrecht.

Door de buslijnen meer uit te strekken over het gebied en sneller en vaker te laten rijden wil Syntus het busvervoer op pijl houden.

Met het aanbod wordt een aantal toeristische trekpleisters zoals het Henschotermeer en het Nationaal Militair Museum beter bediend. Daarnaast behouden alle kernen die in de huidige concessie een busverbinding hebben in de dienstregeling 2017 een bus, dan wel in de vorm van een gewone lijnbus dan wel in de vorm van een buurtbus.

Syntus zal met bussen gaan rijden die minimaal de Europese norm ‘euro 6’ hebben, dit betekent dat ze voldoen aan een strenge Europese norm op het gebied van uitstoot.

Nu de gunning is afgerond, is er nog een termijn van 6 weken waarin bezwaar kan worden ingediend, pas daarna wordt de gunning aan Syntus onherroepelijk. Op het moment dat de gunning onherroepelijk is, zal de provincie het vervoersplan en meer informatie over bijvoorbeeld de routes, haltes en bussen op gemeenteniveau publiceren.

De nieuwe concessie gaat in op 11 december 2016 in, tot die tijd blijft de huidige vervoerder, Connexxion, rijden. De nieuwe concessie loopt tot eind 2023.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.