Spitsmijden op trein Zutphen Oldenzaal

synthusTijdens de spits is het op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal soms erg druk. In het kader van ‘Beter Benutten’ wordt daarom dit Spitsmijdprogramma gestart, met als doel het aantal reizigers tijdens deze piekmomenten beter te verspreiden.

Syntus heeft de bestaande Syntus app uitgebreid met een aantal nieuwe onderdelen, zoals een nieuwe reisplanner en het loyaliteitsprogramma Syntus Punten.

Via de Syntus app zijn nu al verschillende tickets en abonnementen te koop. Hiermee kunnen reizigers reizen met hun telefoon en hebben ze altijd hun vervoerbewijs binnen handbereik.

Met deze nieuwe uitbreiding biedt de Syntus app nu ook een onderdeel Syntus Punten en een reisplanner die aangeeft hoeveel punten reizigers kunnen sparen op een bepaald traject. Met Syntus Punten sparen reizigers ‘Punten’ die men kan inwisselen voor producten en activiteiten bij diverse samenwerkingspartners, zoals Poppodium Metropool en Wolff Cinestar.

Het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal is daartoe voorzien van een netwerk van zogeheten ‘iBeacons’, kleine draadloze zenders in de treinen en op de stations. De Syntus app ontvangt via speciale Bluetooth zenders signalen op. Wanneer de reiziger in de buurt van een zender is wordt deze herkend door de Syntus app. Indien er buiten de spits wordt gereisd, spaart de reiziger Syntus Punten. De informatie verzameld door de iBeacons wordt door Syntus in de toekomst gebruikt om de reiziger beter te adviseren, bijvoorbeeld om een trein later te nemen omdat het erg druk is.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.