Tweehonderd reizigers testen in- en uitchecken met smartphone

ov_smartphoneVodafone en KPN hebben een start gemaakt met Smart-OV, een proef waarbij reizigers kunnen in- en uitchecken in het openbaar vervoer met hun smartphone.

De Smart-OV proef is een gezamenlijk initiatief van alle openbaar vervoerbedrijven, tezamen met Translink, KPN en Vodafone. Tijdens de proef, die drie maanden duurt, krijgen tweehonderd reizigers de kans ervaring op te doen met deze nieuwe manier van betalen in het openbaar vervoer.

De vele verschillende merken en type smartphones vragen om een uitgebreide proef, aldus Vodafone. De deelnemers ontvangen van Vodafone of KPN een nieuwe simkaart waar de OV-chipkaart op wordt geladen. In- en uitchecken gebeurt door de telefoon op dezelfde manier voor de kaartlezers te houden als de plastic OV-chipkaart. Reizigers kunnen in de Smart-OV app direct zien wat hun saldo is, of ze in- of uitgecheckt zijn en wat de rit gekost heeft. Ook zijn de laatste tien reistransacties terug te lezen.

Indien de proef succesvol is, streven de openbaar vervoerbedrijven, Translink, KPN en Vodafone er naar Smart-OV in 2016 aan een breed publiek aan te bieden. Ook andere telecombedrijven kunnen dan aansluiten.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.