Arriva wint concessie Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden

arrivaDe provincie Fryslân heeft de concessie Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden aan Arriva gegund. Arriva gaat het busvervoer in de regio Zuidoost-Fryslân vanaf 11 december 2016 en op de Waddeneilanden vanaf 1 januari 2017 verzorgen. De concessie kent een totale contractwaarde van circa 90 miljoen euro en heeft een looptijd van 4 jaar met optie voor 2 jaar verlenging. Arriva verzorgt sinds december 2012 ook het busvervoer in Noord- en Zuidwest-Fryslân en het treinvervoer op de Noordelijke treinlijnen. De andere inschrijvers waren Connexxion, EBS en Qbuzz.

In de concessie gaan 80 bussen rijden, waarvan 7 HOV-bussen worden overgenomen van de huidige vervoerder. De nieuwe bussen die gaan rijden in Zuidoost-Fryslân zijn Euro VI-bussen en op de Waddeneilanden (Ameland, Terschelling en Vlieland) komen nieuwe elektrische bussen. Alle bussen worden uitgevoerd in de regionale huisstijl. Bovendien hebben alle bussen, inclusief de buurt- en belbussen, gratis wifi (4G) en USB-oplaadpunten bij elke zitplaats.

Op diverse HOV-lijnen wordt de frequentie verhoogt. Alle kleine kernen in de regio hebben volgens Arriva een vorm van openbaar vervoer. In de gemeente Ooststellingwerf  komt een elektrische deelauto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.