Nationale Data Openbaar Vervoer trekt in bij CROW

ndovMet de verhuizing van Amsterdam naar het kantoor van CROW in Utrecht is NDOV (Nationale Data Openbaar Vervoer) definitief onderdak bij CROW. Het NDOV-programma is als apart programma bij het CROW-kenniscluster Verkeer en Vervoer ondergebracht.

Het doel van het programma is is om actuele reisinformatie van bussen, trams, metro’s en ferry’s te bundelen en via landelijke standaarden door te geven aan partijen die reizigers informeren, van schermen bij haltes tot apps op smartphones.

Het NDOV-programma is per 1 januari 2016 al samengevoegd met GOVI (Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie), en houdt zich bezig met het verbeteren van datastromen van het openbaar vervoer. Het zal nu verdergaan onder de naam CROW-NDOV, en is vooral gericht op de kwaliteitsverbetering van de data waarmee reisinformatie kan worden gegeneerd.

Daarnaast wordt de levering en het beheer van dynamische reisinformatie op haltedisplays geregeld. Dit was voorheen een GOVI-activiteit, waarvan de naam geheel verdwijnt in de nieuwe constructie.

CROW heeft via het programma Collectief Vervoer ook de beschikking over tal van data. Door een koppeling met de NDOV-data verwacht CROW, naast synergievoordelen nieuwe inzichten te ontwikkelen voor de sector. Dit moet ten goede komen aan de ondersteuning bij beleidsbeslissingen op het gebied van openbaar vervoer voor zowel vervoerders als opdrachtgevers.

Informatie over CROW-NDOV is te vinden op www.crow.nl/ndov

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.