Den Haag krijgt toeristentram

tramIn juni start in Den Haag ‘The Tourist Tram’. Een nieuwe verbinding met historische trams tussen het centrum en de zee.

Toeristen kunnen met een kaartje voor één of meer dagen onbeperkt in- en uitstappen.

The Tourist Tram is het resultaat van een uitvraag van de gemeente onder ondernemers om met ideeën voor een toeristische hop-on hop-offverbinding te komen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum is uiteindelijk door de gemeente geselecteerd om deze nieuwe verbinding te verzorgen.

The Tourist Tram is een typisch Haagse tram: crèmekleurig met groene bies, zoals deze vroeger ook in de stad rondreden. De route verbindt de historische binnenstad, het toekomstige Museumkwartier rond het Lange Voorhout, het Vredespaleis en het Kurhaus met elkaar en voert terug via onder meer de internationale zone en het Gemeentemuseum/Omniversum.

In 2016 rijdt The Tourist Tram gedurende de zomerperiode de hele week, en verder in de weekenden en op feestdagen, elk halfuur tussen 09:30 en 17:30 uur. Een dagkaart voor onbeperkt in- en uitstappen gaat 14 euro kosten, een tweedagenkaart 18 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen voor 5 euro twee dagen mee.

In totaal hebben zeven aanbieders een voorstel gedaan voor een Haagse hop-on hop-offverbinding. Uitgangspunten waren onder meer dat er een kostendekkende exploitatie en een betrouwbare dienstregeling moesten zijn en dat het voorstel zou passen bij Den Haag. De keuze voor het vervoermiddel was vrij. Voor de aanbieder met het beste voorstel was een eenmalige subsidie van 100.000 euro beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.