Met de achtbaan naar Rotterdam The Hague Airport

CityCoasterEen op een achtbaan geïnspireerde CityCoaster kan de bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport per openbaar vervoer verbeteren. De CityCoaster kent gegarandeerde zitplaatsen en er is nauwelijks wachttijd voor de reiziger.

Het is één van de inzendingen voor de ‘Rotterdamse Infra Uitdaging’, een initiatief van De Verkeersonderneming die op zoek is naar innovatieve infrastructurele oplossingen. Het bedrijfsleven werd onder andere gevraagd oplossingen te bedenken om een betere koppeling te realiseren tussen het ov en het vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

CityCoaster is de inzending van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos, Keypoint Consultancy, Vekoma Rides Manufacturing en Huisman.

Het vervoersysteem is geïnspireerd op de rollercoaster maar dan zonder de loopings en scherpe bochten van een achtbaan. De compactheid en het geringe gewicht van zowel voertuigen als baan bieden creatieve inpassingsmogelijkheden voor stedenbouwkundigen en architecten, aldus de ontwerpers.

Een aantal van de ingezonden ideeën wordt nader op haalbaarheid onderzocht.

CityCoaster2

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.