Eerste Valleilijn e-bike contracten afgesloten

Foto: © Anton Havelaar ()123rf.com)
Foto: © Anton Havelaar ()123rf.com)
Foto: © Anton Havelaar (123rf.com)

In het kader van het project Beter Benutten Regionaal Spoor probeert Connexxion op diverse manieren de druk in de ochtendspits op de treinen van de Valleilijn te verlichten. Eén van de projecten is de mogelijkheid om een e-bike te huren, inclusief pechhulp onderweg en optioneel een onderhoudscontract.

Een pilot onder studenten van het Hoornbeeck College in Amersfoort toonde aan dat hier belangstelling voor is. Door de overstap van trein op fiets is er minder druk op de ochtendspits maar blijven deze reizigers toch klant van Connexxion. Ze moeten wel woonachtig zijn in de gemeenten Ede, Barneveld en Nijkerk; in deze gemeenten bevinden zich de stations van de Valleilijn.

Inmiddels zijn er al tien contracten afgesloten voor de huur van een e-bike. Het betreft allemaal studenten van het Hoornbeeck College en leerlingen van het Van Lodenstein College, intensieve gebruikers van de Valleilijn.

Studenten betalen €45,- per maand (€25,- voor snelle beslissers). Daarvoor krijgt men een e-fiets, inclusief verzekering en pechhulp onderweg. Voor €9,- extra is ook al het onderhoud gedekt. De huurperiode van de e-bike is minimaal drie maanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.