Nieuw startstation voor lightrailverbinding tussen Den Haag en Rotterdam

cs2In Den Haag is het nieuwe begin- en eindstation van de lightrailverbinding RandstadRail tussen Den Haag en Rotterdam in gebruik genomen. De grote blikvanger van het station is de overkapping van de perrons, die bestaat uit gebogen glas en staal.

Een overdekte looproute in de vorm van een luifel verbindt het nieuwe startstation met de stationshal van Den Haag Centraal.

De nieuwe halte is direct naast en half boven het busplatform gebouwd. De trams bereiken het station via een lang viaduct. Deze voert de RandstadRail tot meer dan twaalf meter boven maaiveld over het Bernhardviaduct naar het startstation.

Om de impact van het toe leidende tracé op de omgeving, en dan met name de woonwijk Bezuidenhout-West, zo klein mogelijk te houden is het tracé aangebracht op een zeer slank vormgegeven viaduct op een stalen draagconstructie met overspanningen van ongeveer 35 meter tussen de steunpunten. Hierdoor blijft de ruimtelijke impact op maaiveld beperkt en wordt het uitzicht voor omwonenden zo min mogelijk belemmerd.

Hieronder een videoimpressie van een open dag in juni jl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.