Syntus busvervoer in Midden Overijssel met twee jaar verlengd

bus-syntusGedeputeerde Staten van Overijssel hebben besloten de aanbesteding van het busvervoer in Midden Overijssel met twee jaar uit te stellen. Dit betekent dat het vervoer na september 2018 nog twee jaar door Syntus wordt verzorgd.
Door de verlenging van de concessie Midden Overijssel denkt men de nieuwe aanbesteding beter te kunnen afstemmen met de omliggende concessies. Daarbij zou een andere indeling van de vervoergebieden kunnen bijdragen aan een efficiƫnter en voor de reiziger beter openbaar vervoer, aldus GS die daarbij bijvoorbeeld denkt aan minder overstappen als je vanuit Flevoland of Gelderland in de richting van Zwolle reist.
De verlenging maakt het voor het provinciebestuur ook mogelijk om in de nieuwe aanbesteding beter in te spelen op de eisen rond duurzaam busvervoer.
De verlenging van het contract voor het huidige busvervoer in Midden Overijssel past volgens GS ook goed binnen de openbaar vervoer visie die Provinciale Staten dit jaar hebben vastgesteld. Hierin werkt de provincie samen met inwoners, organisaties en scholen aan de ombouw van het openbaar vervoer in Overijssel. Doel is een efficiƫntere inzet van het OV met een sterk kernnet van bussen en treinen tussen steden en dorpen en daarom heen een mix van alternatieve vervoersopties gericht op de vraag van de reizigers.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.