OV in Amsterdam duurder dan in veel andere wereldsteden

Het openbaar vervoer in Amsterdam is 60 procent duurder dan in Kopenhagen. Maar het ov in Londen vraagt 60 procent meer dan in Amsterdam.

Dat blijkt uit de Relocation Price Index van een online platform voor interlokale verhuizingen Movinga. Ze zochten uit wat je te wachten staat als je naar een andere (wereld)stad verhuist. In totaal keken ze voor 75 steden naar de levenskosten voor de eerste maand in de nieuwe stad.

Kostenposten die zijn meegenomen in de vergelijking, zijn woonruimte, eten en drinken, een telefoonabonnement en openbaar vervoer.

Alles bij elkaar opgeteld ben je in de eerste maand het meeste kwijt in Londen, namelijk  €2448,-.  In Amsterdam kost zo’n pakket €1682,-.

Voor een maand openbaar vervoer betaalt men in Londen €143,-, in Amsterdam ongeveer €87,-. De hoofdstad staat daarmee op een 12 plaats van 75 onderzochte steden.

Andere dure ov-steden zijn onder andere Dublin, Sidney en New York. Goedkoper dan Amsterdam zijn in Europa steden als Berlijn (€81,-), Manchester (€55,-), Kopenhagen (€53,-) en Bordeaux (€30,-).

In Cairo komt men uit met €6,- per maand.


Mail de redactie