Proef met gratis OV-kaart voor toeristen in Friesland

Eind april 2017 start in het Friese merengebied en in het Drents Friese Wold een pilot met een OV-kaart voor toeristen.

Deze zogenaamde Fryslân Card is een gratis dagkaart voor gebruik van een groot deel van het openbaar vervoer in Fryslân. Toeristen die overnachten in de gemeenten de Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland of Ooststellingwerf kunnen gebruik maken van deze kaart.

Elke toerist die verblijft in de vier bovenstaande genoemde gemeenten krijgt bij een overnachting de gratis ov-dagkaart aangeboden. Hiermee kunnen zij één dag gratis met het openbaar vervoer in Fryslân reizen. De kaart is geldig in bussen en treinen van Arriva in heel Fryslân en is geldig tot en met eind 2018. De kaart is vanaf medio april tot en met half oktober verkrijgbaar bij verblijfsaccommodaties in de vier gemeenten. Deze eerste proef kost € 575.000.

Arriva heeft de Fryslân Card ontwikkeld en voert de proef uit. De afgelopen maanden is met toeristische ondernemers, Merk Fryslân en brancheorganisaties gekeken naar de opzet van de gratis OV-kaart. Als de proef slaagt, zal de kaart tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in heel Fryslân verkrijgbaar zijn.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.