Gratis OV-dagkaart voor toeristen in Friesland

Gasten die verblijven in het Friese merengebied of in het Drents-Friese Wold ontvangen gratis de FryslânCard bij verschillende verblijfsaccommodaties.

Bij de OV-kaart hoort een kaart van Fryslân met daarop buslijnen, treinverbindingen en toeristische attracties. De FryslânCard is de eerste OV-dagkaart voor toeristen in Nederland die gratis verkrijgbaar is.

Elke toerist die verblijft in de gemeente Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland of Ooststellingwerf krijgt bij een overnachting de gratis OV-dagkaart aangeboden. Hiermee kunnen zij één dag gratis met het openbaar vervoer in Fryslân reizen. De kaart is te gebruiken in bussen en treinen van Arriva in heel Fryslân en geldig tot eind 2018. Het gaat eerst om een pilot in bovenstaande vier gemeenten.

Arriva heeft de FryslânCard ontwikkeld en voert de proef uit. De kaart is van half april tot eind oktober verkrijgbaar bij de ruim 130 deelnemende hotels, B&B’s, jachthavens en campings in de vier gemeenten. Als de pilot een succes blijkt, zal de dagkaart tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in heel Fryslân verkrijgbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.