NS test reizen op OV-chipkaart met achteraf betalen

NS test binnenkort een nieuwe betaalmethode. Hiermee betalen reizigers hun reis achteraf, via een factuur. Zo hoeven ze geen geld op hun OV-chipkaart te hebben.

NS Flex heeft de spoorvervoerder deze betaalmethode genoemd. NS start met kleine groep testreizigers. Het is de bedoeling dat in de loop van volgend jaar gefaseerd meer reizigers kunnen aanhaken. NS gebruikt de ervaringen van de testgroep voor de doorontwikkeling van de nieuwe manier van betalen.

Huurauto

Reizigers die gebruikmaken van NS Flex, kunnen reizen via trein, bus, tram, metro, een fiets stallen en een OV-fiets huren. NS heeft ook de ambitie om in de toekomst nieuwe diensten aan te bieden via NS Flex, zoals het gebruik van een huurauto of een taxi. NS Flex wordt zonder abonnement beschikbaar voor een eenmalig bedrag van tien euro, inclusief een OV-chipkaart. Het is aan te vullen met een abonnement, bijvoorbeeld voor korting tijdens daluren.

De betaling vindt aan het einde van de maand plaats, wanneer alle gemaakte kosten worden afgeschreven. Maar reizigers krijgen al direct inzicht in hun reisgegevens en kunnen hun reiskosten dus op die manier in de gaten te houden. Reizigers krijgen in NS Flex ook de mogelijkheid om opties aan of uit te zetten, zoals onderweg upgraden naar de eersteklas of maandelijks het abonnement aanpassen aan actueel reisgedrag.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.