OV-traject Emmen-Groningen heeft als eerste dubbeldekkerbussen

Er gaan voor het eerst dubbeldekkerbussen rijden op een buslijn in Nederland. Het traject tussen Emmen en Groningen heeft de landelijke primeur. Daar wordt sinds deze week zo’n dubbeldekker ingezet; later komen er nog vier bij.

De reizigersaantallen groeien op de lijn Emmen-Groningen, stellen de provincies Groningen en Drenthe. Op werkdagen in de spits gaat de bus vijf tot zes keer per uur en vaak zit die vol. De dubbeldekkers bieden dan volgens de provincie een uitkomst. Zo komen er meer zitplaatsen beschikbaar én er hoeven minder extra voertuigen ingezet te worden.

Wifi

Het traject wordt bestierd door Qbuzz. Het OV-bedrijf is blij met de nieuwe bussen. Ze zouden passagiers meer ruimte, comfort en luxe bieden. In de nieuwe bussen is uitgerust wifi, airco en usb-aansluitingen.

De dubbeldekkerbussen gaan rijden als zogenoemde Qliners. Een Qliner is een snelle, interstedelijke bus, die weinig tussenstops maakt

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.