Nieuw scherm boven perron station Schiphol Airport helpt reizigers instappen

Boven een van de perrons van treinstation Schiphol Airport hebben NS en ProRail een nieuw, langwerpig scherm opgehangen met instapinformatie. Hierop zijn de deursposities te zien en de locaties van de eerste en tweede klasse. De zogenoemde Intelligent Platform Bar (IPB) moet een bijdrage leveren aan een betere spreiding op de krappe perrons van treinstation Schiphol Airport. Maandag wordt het scherm officieel in gebruik genomen.

Schiphol Airport is het eerste station waar de IPB daadwerkelijk in gebruik genomen wordt. Er heeft al wel een pilot met het scherm plaatsgevonden op station Den Bosch, maar daar is nog geen vervolg aan gegeven. De IPB is in het weekend van 30 september al geïnstalleerd op station Schiphol Airport, maar afgelopen periode is gebruikt om het informatiesysteem goed in te regelen. Maandag wordt het scherm officieel in gebruik genomen.

Helpen

Het nieuwe systeem geeft reizigers informatie over deurposities en de locaties van de eerste en tweede klasse. Het moet reizigers helpen sneller in en uit de trein te stappen, zodat het perron meer reizigers kan aan- en afvoeren.

Het scherm is één van de korte termijn maatregelen die NS en ProRail gezamenlijk hebben genomen om de capaciteit op de perrons en opgangen naar Schiphol Plaza te vergroten.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.