NMBS en NS starten op 9 april met Intercity Brussel via HSL

NS en NMBS willen vanaf maandag 9 april 2018 met de Intercity Brussel via de HSL-Zuid gaan rijden. Daarmee krijgt Breda een directe aansluiting met België. Den Haag behoudt vier keer per dag een rechtstreekse verbinding met Brussel.

Vanaf 9 april rijden de vervoerders twaalf keer per dag tussen Amsterdam en Brussel via de HSL. Vier keer per dag is Den Haag Holland Spoor het vertrekstation. Dat betekent dat er zestien keer per dag een directe intercity-verbinding is tussen Nederland en België.

Reistijdwinst

De Intercity Brussel rijdt op dit moment nog langs stations Dordrecht en Roosendaal, maar omdat er straks gebruik wordt gemaakt van de hogesnelheidslijn zal de trein via station Breda naar Antwerpen rijden. De trein doet dan ook station Brecht aan.

De snelle route betekent een flinke reistijdwinst en méér reismogelijkheden op de verbinding tussen Nederland en België. In totaal wordt de reistijd tussen Amsterdam en Brussel ongeveer dertig minuten korter. NS, NMBS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben in 2013 afgesproken om de Intercity Brussel via de HSL-Zuid te laten rijden.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.