Flixbus FOTO Flixbus

FlixBus opent groot aantal nieuwe verbindingen en haltes in Nederland

Busdienst FlixBus breidt haar diensten flink uit in Nederland. Frequenties worden verdubbeld, er starten driehonderd nieuwe verbindingen en er komen tien nieuwe haltes bij. De uitbreiding is afgelopen week ingezet.

Op bestaande trajecten zoals tussen Brussel en Amsterdam gaat er, in plaats van twaalf keer per dag, nu elke uur een bus rijden. Ook op het traject Amsterdam – Parijs gaat elk uur een FlixBus rijden.

Naar Schiphol starten airport-transfers. Tot tien keer per dag kunnen reizigers uit Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Charleroi, Brussel en Brugge naar Schiphol reizen. Ook diverse Duitse steden zijn nu direct aangesloten aan het vliegveld. In totaal zijn meer dan vijftig bestemmingen verbonden met Schiphol.

Toeristische bestemmingen

Andere nieuwe verbindingen zijn onder meer: Amsterdam – Charleroi, Utrecht – Verviers, Rotterdam – Drachten en Amsterdam – Luxemburg.

Ook komen er dagelijkse verbindingen met toeristische bestemmingen zoals de Efteling of Zandvoort. Flixbus krijgt ook nieuwe haltes in Haarlem, Alkmaar, Almere en Leeuwarden. Het is de bedoeling dat snel nog meer nieuwe haltes volgen.

De van oorsprong Duitse busmaatschappij vervoerde afgelopen jaar 2 miljoen passagiers via Nederland. Streven is dat dit er dit jaar 3,5 miljoen worden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.