Flixbus FOTO Flixbus

FlixBus breidt opnieuw fors in Nederland

Busbedrijf FlixBus breidt opnieuw flink uit in Nederland. Er starten nieuwe verbindingen vanuit Nederland naar Frankrijk en er komen zeven nieuwe haltes in Noord-Holland en Friesland. De spoorwegstakingen in Frankrijk en de verhoogde prijzen voor de Benelux-trein hebben het bedrijf naar eigen zeggen veel goed gedaan.

Met ingang van deze week starten er nieuwe verbindingen vanuit Nederland naar Frankrijk. Vanuit Amsterdam en Rotterdam zijn Beaune, Dijon, Langres, Chalon-sur Saône, Lyon en Lens voor het eerst rechtstreeks bereikbaar. Lille is verbonden aan Delft, Utrecht en ook vanuit Leeuwarden, Wieringerwerf, Harlingen en Den Oever kunnen reizigers rechtstreeks naar Lille en Lens. Ook Valenciennes, Nancy, Mulhouse, Colmar, Strasbourg en Parijs hebben nieuwe verbindingen met Nederlandse steden.

FlixBus heeft onlangs al de dagelijkse frequentie tussen Amsterdam en Brussel verhoogd naar 26 keer per dag. De lijn tussen Parijs – Amsterdam en Brussel – Parijs en zal twee keer zo vaak rijden. Verder worden ook de trajecten tussen Amsterdam/Rotterdam/Utrecht en Lille, tussen Den Haag en Parijs of tussen Rotterdam en Parijs vaker bediend.

Nieuwe haltes

Begin juli voegt het van oorsprong Duitse busbedrijf zeven nieuwe haltes in Noord-Holland en Friesland aan haar netwerk toe. Leeuwarden, Wieringerwerf, Harlingen en Den Oever hebben per direct een rechtstreekse verbinding met Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Gent, Kortrijk, Lille en Lens. Zandvoort en Haarlem zijn gelinkt aan aan Berlijn en Osnabrück en Alkmaar is verbonden met Parijs, Antwerpen en Gent. Drachten, een FlixBus-halte sinds 2016, is nu ook vanuit Rotterdam en Den Haag bereikbaar.

De spoorwegstakingen in Frankrijk en de verhoogde prijzen voor de Benelux-trein hebben het bedrijf veel goed gedaan, laat Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux, weten. “Tussen Nederland en Frankrijk waren er in sommige weken 40 procent meer passagiers dan afgelopen jaar. Binnen Frankrijk hebben we in het tweede kwartaal van dit jaar 60 procent meer passagiers vervoerd dan in 2017.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat FlixBus een flinke uitbreiding van haar diensten aankondigt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.