Nu realtime OV-informatie in Google Maps

De functies in Google Maps zijn uitgebreid. Reizigers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag én tachtig steden buiten Nederland zien nu in realtime zien waar hun bus of trein zich bevindt. Hierdoor kunnen ze hun route plannen en op onderbrekingen anticiperen of ze zelfs volledig omzeilen, is het idee. De nieuwe functies worden deze week wereldwijd uitgerold.

In Google Maps is nu het tabblad forenzen te vinden. Dit tabblad biedt toegang tot live OV- en verkeersinformatie. Gebruikers zien hier of ze extra tijd moet inplannen vanwege een ongeval, storing of langzaam rijdend verkeer. Dreigt er vertraging, dan reikt Google Maps alternatieve routes aan. Wie Android gebruikt, ontvangt ook realtime meldingen over mogelijk oponthoud.

Elk onderdeel

In het navigatieprogramma zit nu ook een functie voor mensen die zowel met de auto als het OV reizen. Deze laat hen weten wanneer ze precies van huis moet gaan en biedt informatie over elk onderdeel van de reis. Reizigers zien of er sprake is van druk verkeer, wanneer de volgende trein vertrekt en hoe lang het duurt om van het station naar de eindbestemming te lopen. Google houdt hierbij naar eigen zeggen rekening met alle relevante factoren.

In Sidney gaat Google nog een stap verder. Daar werkt het bedrijf samen met Transport New South Wales. Forensen kunnen nu zien hoe vol de volgende bus of trein zit. Zo weten ze meteen of ze een zitplaats hebben.

Verder zijn in Google Maps koppelingen naar Spotify, Apple Music en Google Play Music toegevoegd. Gebruikers hebben direct vanuit het navigatiescherm toegang tot hun favoriete albums, playlists en podcasts. Dat betekent dat ze niet meer van app hoeft te wisselen en hun aandacht beter bij de weg kunnen houden.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.