Hoofdstation van Groningen verkozen tot mooiste van Nederland

Treinreizigers en bezoekers hebben het hoofdstation van Groningen verkozen tot mooiste station van Nederland. Het historische station van Valkenburg werd tweede, op de voet gevolgd door Rotterdam Centraal. In totaal konden acht stations meedingen naar de prestigieuze eretitel.

In totaal hebben meer dan 10.000 mensen een stem uitgebracht. Groningen kreeg ruim 33 procent van de stemmen. Runner-up is het historische station van Valkenburg, dat met 16 procent van de stemmen grote namen als Rotterdam Centraal (14 procent), Amsterdam Centraal (11 procent) en Utrecht Centraal (9 procent) achter zich wist te houden.

Historische aspecten

Assistent-stationsmanager Erik van Willenswaard nam de prijs vol trots in ontvangst. De plaquette met de titel krijgt volgens hem een mooie plek in station Groningen. “Wij wisten natuurlijk wel dat Groningen een prachtig station heeft”, zegt hij. “Maar dat onze reizigers dit ook met zovelen vinden, is echt fantastisch.”

Dit jaar werden deze verkiezingen voor het eerst gehouden. Het idee kwam van Gerjan Vasse, verantwoordelijk voor social media binnen NS. “Wij vinden dat je best stil mag staan bij de bijzondere en soms historische aspecten die een station heeft te bieden”, zegt hij daarover. “Met deze verkiezing zien we dat stations wel degelijk leven onder onze reizigers en bezoekers, dus we overwegen zeker om dit volgend jaar nogmaals te doen.”

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.