Testrit SUNIJ-lijn IJsselstein (bron: provincie Utrecht)

Utrechtse raad oneens over uitvoering van schaalsprong OV

Testrit SUNIJ-lijn IJsselstein (bron: provincie Utrecht)

De komst van één of meerdere metrolijnen in Utrecht is zeker nog geen gelopen race. Een groot deel van de huidige gemeenteraad ziet er weinig heil in. Dat beeld kwam naar voren tijdens een raadsvergadering afgelopen donderdagavond waar de plannen voor een schaalsprong in het OV op de agenda stonden, schrijft RTV Utrecht. In datzelfde debat ging het om alternatieven voor de verbreding van de A27.

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “Utrechtse raad oneens over uitvoering van schaalsprong OV”

Cornelius Koelewijn|03.02.22|10:43

Een metro voor Utrecht is wel iets te hoog gegrepen. Laat men eerst maar een tramlijn op vrije baan door het centrum aanleggen. De betonnen basis is hiervoor jaren geleden al gebouwd.

Pat Rick|02.02.22|10:02

Het is bizar om te denken aan metro naar Nieuwegein, terwijl de upgrade van de tramstations net is begonnen. Kapitaalvernietiging, net als bij de Uithoflijn. CS heeft nog genoeg restcapaciteit en benut die eerst.

Rijnenburg is vooral bedoeld om projectontwikkelaars zo snel mogelijk van geld te voorzien, want het wordt een tweede Leidsche Rijn: greenfield dat leidt tot vierkante kilometers laagbouw en weer een groot hitte-eiland in de zomer, ipv verkoeling van de polder

Pat Rick|02.02.22|10:01

Utrecht wil het allemaal: een groot Centraal Station, een tweede IC-station, een compacte stad, fietsstad, Uithoflijn, metro naar de Uithof, metro naar Nieuwegein, metronetwerk, meerdere knooppunten in de stad naast een centraal station. Eigenlijk wil Utrecht klein Amsterdam spelen en Den Haag hiervoor laten betalen.

Komende jaren nog bouwen rond de bestaande hoofd OV-verbindingen en binnenstedelijke hoogbouw met energie-opleverende gebouwen. Geen grote OV-projecten in Utrecht, anders risico!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.