Arnhem trekt trolley door naar Huissen

De Arnhemse trolley wordt doorgetrokken naar Huissen. Ook gaat de vernieuwde trolleylijn in de nieuwe dienstregeling frequent doorrijden naar de attractieparken in Arnhem-Noord. Zo ontstaat er een goede, snelle verbinding van Huissen met Arnhem CS, ziekenhuis Rijnstate, het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo.
De Stadsregio Arnhem Nijmegen, betrokken gemeenten, de provincie Gelderland en vervoerder Hermes werken samen aan de ontwikkeling van een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) netwerk binnen de stadsregio. Augustus 2010 is de Breng direct RijnWaalsprinter van start gegaan, een HOV-verbinding tussen Arnhem, Huissen, Bemmel en Nijmegen. Mobiliteitsprognoses laten zien dat de relatie tussen Huissen en Arnhem steeds groter wordt. Deze groei kan niet alleen worden opgevangen met de RijnWaalsprinter. Het plan is om trolleylijn 3 vanuit Arnhem vanaf mei 2013 door te trekken naar Huissen Stadswal. Daarbij gaat lijn 3 door de Huissense nieuwbouwwijk Loovelden die momenteel nog niet wordt ontsloten met openbaar vervoer. Als alles volgens planning verloopt, rijdt de trolley vanaf mei 2013 vier keer per uur naar Huissen.
Door een koppeling met de trolleylijn naar Arnhem Noord krijgt Huissen ook een directe verbinding met ziekenhuis Rijnstate. De trolleylijn kan in de toekomst worden uitgebreid naar de nog te bouwen wijk Driegaarden in Huissen.
Trolleylijn 3 zal vanaf Arnhem CS via één route vier keer per uur naar het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo rijden. Deze wijziging gaat per 9 december 2012 met de start van de nieuwe dienstregeling in.
De voorgestelde wijzigingen gaat nu eerst voor advies naar de OV-reizigersorganisatie ROCOV. Besluitvorming in de gemeente Lingewaard moet nog plaatsvinden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.