Tramrit maken in Virtueel Groningen

Hoewel het nog lang niet zeker is of hij er daadwerkelijk komt, kan iedereen alvast een virtueel tramritje maken door de straten van Groningen.

Groningen heeft twee tramlijnen door de stad gepland. De eerste lijn van de RegioTram rijdt vanaf het Groninger Hoofdstation via het UMCG naar het universiteitscomplex Zernike. De tweede lijn van de RegioTram gaat rijden tussen Hoofdstation Groningen, de Grote Markt en sport- en recreatiegebied Kardinge. Maar nadat onlangs bekend werd dat de provincies Friesland en Groningen stoppen met de plannen voor de spoorlijn Groningen-Heerenveen, is er ook een discussie losgebarsten over het al dan niet doorgaan van de tramplannen.
Hoe het kan worden, is te zien in een 3D-animatie Virtueel Groningen. Daarin een impressie van hoe de tram vanaf 2016 door de straten van Groningen zou kunnen rijden. Het is mogelijk om een tramritje te maken en bij elke tramhalte kunnen reizigers in- en uitstappen. Daarnaast kunnen ze een virtuele rondwandeling maken door de stad. Het filmpje laat een aantal plekken zien waar de tram doorheen rijdt. Wie meer wil zien kan inloggen op Virtueel Groningen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.