Eén regioabonnement voor ov Rotterdam en Den Haag

Er komt per 1 januari 2013 één OV-abonnement voor reizen in het hele gebied van de stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden.

De stadsregio’s zijn verantwoordelijk voor het regionaal openbaar vervoer. Als onderdeel van de groeiende samenwerking hebben de stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden nu besloten een gezamenlijk abonnement in te voeren.
Het nieuwe regioabonnement vervangt het oude sterabonnement. Het nieuwe regioabonnement geeft recht op een maand of een jaar onbeperkt reizen binnen de stadsregio’s Rotterdam en Haaglanden, in alle bus-, tram en metrolijnen van RET, HTM, Connexxion, Veolia en HTMbuzz. Waar het abonnement geldt, is afhankelijk van de gekozen zone en de sterwaarde van het abonnement. Het abonnement kan op iedere dag van het jaar ingaan en werkt alleen op een persoonlijke OV-chipkaart. De prijs van het abonnement komt overeen met die van de oude sterabonnementen. Het nieuwe abonnement is niet geldig op enkele bijzondere vormen van openbaar vervoer, namelijk de RET-BOB-bus, het HTMbuzz-nachtnet, Veolia-buurtbuslijn 484 (Delfgauw-Pijnacker) en op de RET-Fast Ferry.
De huidige weekkaart komt te vervallen, maar daarvoor is reizen met de regio-maandkaart of reizen op saldo een goed alternatief. Het nieuwe abonnement is vooral aantrekkelijk voor reizigers die bijvoorbeeld dagelijks van en naar het werk of school reizen.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.