NS Zonetaxi voor het voor- of natransport

Sinds 8 november 2012 rijdt de NS Zonetaxi vanaf 23 stations. Met NS Zonetaxi kan men vanaf huis naar het station reizen en vanaf het station naar de eindbestemming.

Men reist van deur tot deur. Een rit is eenvoudig van tevoren boeken via de website (www.nszonetaxi.nl) tegen een vooraf bekende ritprijs, tot 30 minuten voor de gewenste aanvang van de rit. Op het station staat dan een taxi klaar op een eigen herkenbare, standplaats. Of men wordt thuis opgehaald. Na afloop wordt de ritprijs afgerekend via automatische incasso. Men hoeft dus nooit contant te betalen. NS Zonetaxi werkt op basis van zones met een zonetarief . Daardoor weet men vooraf precies hoeveel men betaalt. Bovendien voldoen alle NS Zonetaxi’s aan hoge kwaliteitseisen, aldus NS. Verschil met de treintaxi is verder dat men de taxi niet deelt met andere passagiers.
NS Zonetaxi is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Spoorwegen en Koninklijk Nederlandse Vervoer Taxi, in samenwerking met gemeenten. NS Zonetaxi wordt geregeld door Transvision en de ritten worden uitgevoerd door lokale taxiondernemers met een kwaliteitskeurmerk

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.