Servicebus Middelburg rijdt door in 2013

De Servicebus in Middelburg rijdt ook volgend jaar. De bus is bedoeld als alternatief voor Wmo-ers, min of meer als een tussenvorm tussen Regiotaxi en regulier ov. De bus rijdt een vast rondje van ongeveer 30 minuten door Middelburg-Noord en het centrum en stopt bij de belangrijkste bestemmingen langs deze route.

Veel inwoners in Middelburg-Noord hebben de bus inmiddels ontdekt. De buslijn kan door iedereen gebruikt worden, maar is ook speciaal aangepast voor mensen met een beperking. Reizigers krijgen bij in- en uitstappen wanneer gewenst bijvoorbeeld hulp van de chauffeur.
Dankzij deze bus kunnen minder mobiele inwoners (weer) makkelijker gebruik maken van het openbaar vervoer. De Servicebus verbindt Middelburg-Noord bovendien met het reguliere openbaar vervoer. Uit onderzoek door Scoop blijkt dat veel reizigers er meerdere keren per week gebruik van maken en zeer tevreden zijn over de hulp die ze van de vaste chauffeurs krijgen. De route van de Servicebus wordt uitgebreid met een stop in het Maisbaaigebied. Ook in 2013 blijft de bus gratis voor Wmo-pashouders. Overige reizigers betalen het normale openbaar vervoertarief.

De initiatiefnemers van lijn 69 zijn Provincie Zeeland en de gemeente Middelburg. Met de Servicebus onderzoeken zij in de praktijk wat nodig is om mensen met een Wmo-indicatie (weer) gebruik te laten maken van het openbaar vervoer. Dit project is onderdeel van het vierjarige experimentenprogramma ‘Openbaar vervoer Zeeland: De goede kant op’. Ook in 2013 wordt de Servicebus nauwlettend gevolgd. Met dit onderzoek wordt halverwege volgend jaar een besluit genomen voor mogelijke voorzetting van de Servicebus in 2014.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.