Extra aandacht voor blinden bij Syntus

blindenBusmaatschappij Syntus gaat zijn chauffeurs vragen speciale aandacht te schenken aan blinden en slechtzienden. Ze krijgen daartoe extra instructie mee.

De actie is op touw gezet door Syntus Apeldoorn e.o. in samenwerking met adviesbureau Bartiméus. Die benadrukt dat slechtzienden en blinden lang niet altijd te herkennen zijn aan hun wit/rode stok of een (zonne)bril. Soms zie je niet aan de buitenkant dat iemand misschien nog maar voor 10% ziet.

De chauffeurs krijgen onder meer uitgelegd dat het voor deze doelgroep van belang is dat de bus goed stopt op de plek die is aangegeven bij de bushalte. En ook dat de chauffeur wacht met optrekken totdat de slechtziende zit. Verder kan de chauffeur in de gaten houden of de slechtziende ook daadwerkelijk uitstapt als de gevraagde halte is bereikt.

In het kader van een speciale actie van Syntus worden kaartjes uitgereikt aan blinden en slechtzienden, die ze op hun beurt kunnen uitreiken aan chauffeurs die goed inspelen op hun behoeften. Een chauffeur die drie kaartjes weet te verzamelen, krijgt een attentie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.