Busvervoer regio IJsselmond aan OV Regio IJsselmond NV gegund

connexxionDe provincies Overijssel en Flevoland hebben besloten het streekbusvervoer in de regio IJsselmond te gunnen aan OV Regio IJsselmond NV voor een periode van maximaal 10 jaar. Dat is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die de beide provincies in februari 2013 zijn gestart.

Nadat het tijdens twee eerdere Europese aanbestedingen in 2011 en 2012 niet gelukt was een volgens de provincies geschikte vervoerder te vinden, is nu gekozen voor OV Regio IJsselmond, dochter van Connexxion die het afgelopen jaar het vervoer in de regio verzorgde. De provincies Overijssel en Flevoland hadden vijf inschrijvingen ontvangen op de aanbesteding. Naast OV Regio IJsselmond waren dat Syntus, Arriva, DVG IJsselmond en Noot Touringcar Ede.
OV Regio IJsselmond (dochteronderneming van huidige vervoerder Connexxion Openbaar Vervoer NV) gaat op 8 december 2013 van start. Het vervoersgebied bestaat uit het streekbusvervoer in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijk) en Flevoland (Noordoostpolder, Urk, Oost Flevoland en Zeewolde).
De nieuwe vervoerder zal een groot deel van de ritten in de regio IJsselmond met nieuwe bussen uitvoeren. Deze bussen zijn onder andere voorzien van WIFI, USB-laadpunten en ruime, comfortabele zitplekken. Daarnaast biedt OV Regio IJsselmond een aansluitgarantie. Mochten reizigers hun aansluiting missen en arriveert er binnen 35 minuten geen volgende bus dan zorgt de vervoerder voor vervangend vervoer (bijvoorbeeld een taxi). Alle bussen worden voorzien van de blauwe huisstijl van de provincies Overijssel en Flevoland.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.