Breda vereenvoudigt parkeren in vergunninggebieden

bredaIn Breda geldt nog een onderscheid tussen parkeerplaatsen met een parkeermeter en plaatsen voor vergunninghouders. Daardoor komt het soms voor dat een vergunninghouder geen plek kan vinden, terwijl er op de plaatsen met een parkeermeter nog voldoende plaats is, of andersom.

Dat onderscheid gaat grotendeels verdwijnen, zodat een parkeerplaats gebruikt kan worden door zowel vergunninghouders als kort parkeerders.

In de nieuwe Parkeerverordening Breda 2013 staat dat iedereen op alle beschikbare plaatsen mag parkeren, zolang je maar het geldende tarief betaalt. Een bewoner of bedrijf met een vergunning voor dat gebied mag er parkeren, bezoekers van bewoners betalen het bezoekerstarief of je betaalt het reguliere tarief.

Daarnaast wordt het huidige vergunningengebied efficiënter opgedeeld, zodat vergunninghouders meer keuze hebben in de plek waar ze hun auto willen neerzetten. Dat betekent meer vrijheid om te parkeren in de straat waar men dat wil.

Verder wil de gemeente in de loop van 2014 een eenduidig parkeersysteem invoeren in een aantal bestaande parkeervergunningengebieden rondom het centrum. Om ook daar betaald parkeren (zonder vergunning) mogelijk te maken, komen waar nodig betaalautomaten.

Ook is een pilot voor een bezoekersregeling voor bewoners van het stadshart opgenomen in de parkeerverordening. Bezoek van bewoners van het stadshart kan blijven parkeren in de parkeergarages Prins en Turfschip, tegen een eenmalig tarief van € 2,-, met een maximum van 24 bezoekerskaarten per jaar.

De Parkeerverordening moet nog wel door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.