Enschede schaft maximaal dagtarief voor parkeren op straat af

Foto van mensen die een parkeerkaartje kopen bij een parkeerautomaat op het Schutsplein. Achtergrond: er is ruzie over de parkeerboetes in Hoogeveen. 40 km

MJJ-20100617-parkerenMet ingang van 1 januari 2014 moeten álle parkeeruren in Enschede worden betaald. De gemeente hoopt dat meer mensen daardoor kiezen voor de parkeergarage.

In de betaald parkeren zones moet voor het straatparkeren betaald worden tussen 9.00 – 19.00 uur. Op dagen met een koopavond moet betaald worden van 9.00 – 21.00 uur. Het uurtarief bedraagt dan € 2,50.

Voorheen hoefde men maximaal vijf parkeeruren te betalen. Met ingang van 1 januari 2014 wordt dit gemaximeerde dagtarief afgeschaft en moeten álle parkeeruren worden betaald. Overigens ligt de gemiddelde duur dat men op straat betaald parkeert ver onder het maximum, aldus de gemeente. De gemiddelde parkeerduur is circa 1,5 uur.

Alternatief voor het parkeren op straat zijn de parkeergarages. Bijvoorbeeld voor de parkeergarages Stationsplein of Irene geldt een maximaal dagtarief van € 12,00. De parkeergarage Van Heek, in het hart van de stad, kost maximaal € 19,20 per dag.

Ook hoopt de gemeente dat P&R Zuiderval vaker wordt gebruikt (voor € 2,50 per dag inclusief buskaartje).

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.