Audi wijst je naar een vrije parkeerplaats

ALAudi-Urban-Future-Initiative-2014-296-960x480Samen met Amerikaanse universiteiten ontwikkelde Audi het Urban Navigation systeem. De auto kent de rijeigenschappen van de bestuurder en weet waar vrije parkeerplaatsen zijn.

Een werkend versie van het systeem was deze maand te zien op de CES-beurs in Los Angeles. Het omvat een groot aantal componenten die de bestuurder ondersteunen bij het manoeuvreren door de stad en het vinden van een parkeerplaats.

Urban Assistent gebruikt daartoe Big Data, draadloze netwerken, het navigatiesysteem van de auto en tal van andere informatiebronnen.

In Los Angeles en San Francisco bijvoorbeeld is inmiddels een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen voorzien van een sensor die de aanwezigheid van een auto detecteert en doorgeeft aan de centrale.

Die gegevens worden gecombineerd met historische data over de bezetting en evenementen in omgeving. Op basis daarvan voorspelt het systeem hoe groot de kans is op het vinden van een vrije parkeerplaats.

Volgens Audi gebeurt dat met een nauwkeurigheid van 97% als je op 10 minuten afstand van je bestemming bent.

Het systeem verzamelt ook informatie over het rijgedrag van de bestuurder. Na korte tijd ‘weet’ de auto hoe snel iemand rijdt, hoe hij afremt, enzovoort. Deze gegevens worden weer gecombineerd met actuele verkeersinformatie en informatie over weersomstandigheden en dergelijk om nauwkeurig de aankomsttijd te voorspellen of advies te geven over de beste vertrektijd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.