Op straat parkeren met pinpas in Groningen

parkerengroningenGroningen gaat over op pinparkeren: betalen met de bankpas voor parkeren op straat. De vervanging van de oude parkeerautomaten is vorige week begonnen. In de loop van 2014 volgt de rest van Stad. Uiteindelijk worden alle 300 parkeerautomaten vervangen.

Volgens de gemeente zijn de nieuwe automaten zijn gemakkelijker te bedienen. Ook is pinparkeren vriendelijker dan betalen met muntgeld, omdat je de duur van het verblijf altijd op maat kunt aangeven.

De Groningse parkeerautomaten zijn verouderd en technisch afgeschreven. Bovendien zijn ze gevoelig voor kraak door het muntgeld dat er in zit. Daarom vervangt de gemeente ze door nieuwe automaten die geschikt zijn voor het betalen via pin. Mensen kunnen betalen met alle gangbare elektronische betaalmiddelen.

Bij de aanschaf van de card only apparaten is nadrukkelijk gelet op gebruikersvriendelijkheid en betaalgemak. Hoewel het invoeren van een betaalkaart in de regel wat meer tijd vergt dan het inwerpen van munten, pakt het pinparkeren toch een stuk vriendelijker uit. Gebruikers hoeven geen muntgeld meer in hun portemonnee te hebben, en ze kunnen op maat betalen. Dit verkleint de kans op een boete. De nieuwe automaat is beveiligd tegen fraude met betaalpassen, zoals het skimmen. Daarnaast is de automaat voorbereid op toekomstige mogelijkheden op het gebied van betalen en parkeren.

De gemeente roept parkeerders en belanghebbenden overigens op om hun ervaringen met deze nieuwe automaten te delen met de gemeente. Zo kunnen wensen van de Groningse gebruikers nog worden meegenomen bij de installatie van de volgende automaten.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.