Servicebus goed gewaardeerd

Gemiddeld wordt de Servicebus in drie noordelijke gemeenten met een ruime 8 gewaardeerd. OV-bureau Groningen wil het concept in meer plaatsen toepassen. De Servicebus bedient vooral bejaardentehuizen en openbare voorzieningen. De Servicebus rijdt op plaatsen waar de gewone bus vaak niet komt.
Mobycon heeft voor het OV-bureau Groningen Drenthe drie Servicebussen in Veendam, Delfzijl en Hoogezand-Sappemeer geëvalueerd en aanbevelingen gedaan voor de toekomst. De Servicebussen hebben als kenmerk dat ze kleurrijk en comfortabel zijn en zich vooral richten op reizigers met een buggy, rollator of zware koffer. Eigenschappen van het vervoer zijn gemak, toegankelijkheid en een behulpzame chauffeur.
Het onderzoek heeft inzicht gegeven in de reisgegevens en de mening van reizigers, zowel kwalitatief als kwantitatief. Tevens wilde het OV-bureau achterhalen of Wmo-geïndiceerden de Servicebus als vervanger voor de Regiotaxi gebruiken, of als aanvullend vervoer én of de prijs een reden is om met de bus te reizen. Gebleken is dat veel reizigers elke dag of minimaal één keer per week gebruikmaken van de Servicebus. Bovendien gebruiken zij het vervoer vaak als vervanger van de Regiotaxi. Aanbevelingen richten zich vooral op uitbreiding van de Servicebus, betere overstapmogelijkheden op andere OV-voorzieningen en terugdringing van het aantal verkeersdrempels.
Volgens het OV-bureau is de klanttevredenheid en het aandeel Wmo’ers in de Servicebussen boven verwachting. Samen met de vervoerder en inwoners wil men het Servicebus-concept ook in andere plaatsen ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.