PSV gaat parkeerplaatsen commercieel exploiteren

PSV en Q-Park hebben een beheerovereenkomst gesloten voor de parkeerplaatsen van de Eindhovense voetbalclub in het Philips Stadion. Hierdoor zal Q-Park 700 parkeerplaatsen buiten de wedstrijddagen om commercieel exploiteren voor PSV.

De parkeergarage maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Hartje Eindhoven’. ‘Hartje Eindhoven’ betreft de ontwikkeling van het oude parkeerterrein aan de westkant van het Philips Stadion in de Lichtstad. Hier zijn 500 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor 1.200 auto’s gerealiseerd. Naar verwachting wordt daar nog een kantoorgebouw van 20.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (BVO) aan toegevoegd.

Van de parkeerplekken zijn er 500 bestemd voor de bewoners van de appartementen. De overige 700 gaat Q-Park voor PSV exploiteren; maar dan alleen op die dagen dat PSV niet speelt.

Het Philips Stadion ligt, al sinds 1913, op dezelfde plek centraal in Eindhoven. Op wedstrijddagen schiet de parkeercapaciteit tekort. Daarom proberen gemeenten en club het gebruik van de bus en de fiets te stimuleren.

Zo komt er binnenkort een gratis bewaakte fietsenstalling. Daarnaast is gestart met gratis buisvervoer vanuit Veldhoven en Meerhoven voor Seizoen Club Cardhouders.

Bovendien is met de parkeerexploitanten in de stad afgesproken dat het aantrekkelijk wordt gemaakt om de auto te parkeren in een aantal omliggende parkeergarages en op het TU/e-terrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.