Vlaanderen: Lage inkomens krijgen korting op buskaartje

Het goedkoopste Lijnabonnement, namelijk 25 euro per jaar, zal binnenkort ook gekocht kunnen worden door gezinnen met bescheiden inkomens. Het gaat over mensen die onder het zogenaamde OMNIO-statuut vallen en een bruto gezinsinkomen hebben tot 13.321,80 euro per jaar, vermeerderd met 2.464,56 euro per gezinslid. Dit heeft Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt beslist.
Nu zijn de goedkope abonnementen van 25 euro enkel toegankelijk voor de groep van weduwen, invaliden, gepensioneerden, wezen, mensen met een ‘leefloon’ of inkomensgarantie. Met de nieuwe maatregel zullen ongeveer 340.000 mensen in Vlaanderen een goedkoop abonnement kunnen krijgen.
Minister Van Brempt kondigde deze maatregel vandaag aan naar aanleiding van de resultaten van een enquête die door het magazine Flair en Gelijke Kansen in Vlaanderen werd gehouden over éénoudergezinnen. Uit deze enquête blijkt dat de helft van de éénoudergezinnen het financieel vaak moeilijk heeft. Een kwart van de mensen gaf ook aan dat gratis openbaar vervoer hun leven zou verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.