OV training voor ouderen

In de praktijk blijkt vaak dat veel ouderen de voordelen van het OV onvoldoende kennen en dat zij al snel worden afgeschrikt door de ontoegankelijke brei aan informatie. Daarom is er nu een speciale OV-training waarmee senioren kennis en ervaring kunnen opdoen met het openbaar vervoer.
Het aantal senioren zal de komende jaren toenemen en dat is steeds meer terug te zien in het openbaar vervoer. Zo wordt de toegankelijkheid van de voertuigen in het stads- en streekvervoer beter en de inrichting van de haltes wordt geleidelijk aan aangepast aan de wensen van gehandicapten en senioren. Op een aantal plaatsen in Nederland is het OV zelfs gratis voor senioren. Een extra stimulans voor het OV-gebruik. Maar is dat ook zo?
Volgens het bureau Mobycon blijkt in de praktijk vaak dat veel ouderen de voordelen van het OV niet echt kennen. En dat ze worden afgeschrikt door het grote informatie-aanbod. Daarom heeft Mobycon OVvoorU ontwikkeld. Een OV-training waarmee senioren kennis en ervaring kunnen opdoen met het openbaar vervoer. Na afloop van de training kennen de deelnemers de voordelen en mogelijkheden van het OV en zal een groot deel ook met het OV durven en willen reizen, zo verwacht het bureau.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.