Almere verlaagt parkeertarief ten behoeve van de winkeliers

parkeerAlmere heeft het maximale dagtarief voor parkeren van € 5,00 verlaagd naar € 2,00. Dat kost de gemeente € 150.000 per jaar. De winkeliers zijn er blij mee.

Sinds de invoering van betaald parkeren in Almere Buiten hebben winkeliers te maken met een teruglopende omzet. Het verlagen van het maximale dagtarief voor het kort parkeren van € 5,00 naar € 2,00 is een lang gekoesterde wens van de Vereniging Almere Buiten Centrum (de koepelorganisatie van de beide ondernemersverenigingen en de VVE van het commerciële vastgoed). Tijdens de collegeonderhandelingen is deze wens expliciet bij de nieuwgekozen gemeenteraadsfracties onder de aandacht gebracht.

Op dit moment is de gemiddelde verblijfsduur ongeveer 45 minuten. Door de verlaging van het parkeertarief moet het aantrekkelijker worden om langer in het centrum van Almere Buiten te verblijven.

Voor de echte kort-parkeerder die korter dan 80 minuten verblijft, verandert er niets. De huidige tariefstructuur waarbij de kortparkeerder op straat per 4 minuten betaalt en de
garageparkeerder per 15 minuten blijft onveranderd.

Voor de langparkeerder die nu een abonnement of vergunning heeft, verandert er in veel gevallen niets, omdat bij de meeste abonnementen en vergunningen de prijzen lager liggen dan € 2,00 per dag.

Wel wordt het mogelijk dat Almere Buiten, evenals voor de invoering van het betaald parkeren, weer aantrekkelijk wordt voor andere langparkeerders zoals bijv. treinreizigers en werknemers. Voor de invoering van betaald parkeren in Almere Buiten was het op piektijden regelmatig lastig om een parkeerplek te vinden. Deze effecten zullen worden gemonitord zodat waar nodig bijsturing kan plaatsvinden, aldus de gemeente.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.